Odgojni sadržaj

srednjoškolski đački dom osijek

Odgojno-obrazovni rad ostvaruje se na osnovi postavljenih ciljeva i zadaća sadržaja u okviru plana i programa rada. Program odgojno-obrazovnoga rada ostvaruje se u odgojnim skupinama, kroz izborne i posebne programe, projekte i radionice te kroz razne druge kulturne, sportske i rekreativne aktivnosti.

Učenice su podijeljene u 5 odgojnih skupina, a polaznice su 14 srednjoškolskih centara. Najviše je onih koje pohađaju Medicinsku školu i gimnazije te Školu za tekstil, dizajn i primijenjene umjetnosti.

Slobodne aktivnosti

slobodne sktivnosti osijek

U cilju obogaćivanja života u Domu te za pravilan i potpun razvoj osobnosti i kreativnosti naših učenica organiziramo i provodimo brojne kulturne, obrazovne i sportske aktivnost, a to su:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

srednjoškolski đački dom osijek

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Domijada

Domijada ima temeljnu pedagošku svrhu i cilj da putem natjecanja podupre i pomogne suradnju, druženje i javnu prezentaciju rezultata rada i vrednovanja dostignuća učenika i odgojno-obrazovnih djelatnika učeničkih domova Republike Hrvatske.

Time se ostvaruje sustavno poticanje kreativnih, stvaralačkih, istraživačkih i sportskih aktivnosti učenika domova i unapređuje suradnička i preventivna uloga učenika i odgajatelja u korištenju i ostvarivanju slobodnog organiziranog vremena.

Domijada se ostvaruje u dva temeljna područja:

  1. područje kulturnog stvaralaštva
  2. područje sporta

Ove smotre započele su 1972. godine na inicijativu Doma učenika “Rade Končar” iz Zagreba za domove grada Zagreba u sportu. Od tada se u ovu manifestaciju uključuju svi domovi Hrvatske. Domijade se najprije održavaju po regijama, a najuspješniji natjecatelji iz pojedinih sportskih grana, kulture, radno-tehničkih dostignuća i stvaralaštva odlaze na državnu Domijadu koja se održava u svibnju.

Slavonsko-baranjskoj regiji pripadaju:

  1. Dom učenika Trgovačke i komercijalne škole “Davor Milas” Osijek
  2. Dom učenika Ugostiteljsko – turističke škole Osijek
  3. Učenički dom Hrvatskoga radiše Osijek
  4. Srednjoškolski đački dom Osijek
  5. Učenički dom Srednje škole Pakrac
  6. Đački dom Požega
  7. Dom učenika Vukovar
Preporučite nas prijateljima