Projekti

U školskoj godini tradicionalno organiziramo dva projekta: u prosincu i ožujku.

Humanitarni projekt „Advent u Srednjoškolskom đačkom domu“

Humanitarni projekt „Advent u Srednjoškolskom đačkom domu“ organiziramo  s ciljem da učenicama i građanima grada Osijeka upriličimo predblagdanski božićni ugođaj prigodnim programom, modnom revijom, izložbama, kreativnim  radionicama i pričaonicama i da povodom blagdana darivanja prikupimo novčana sredstva prodajom proizvoda  u našoj „Božićnoj škrinjici“ te ih doniramo potrebitima.

Donirali smo Dječji dom Klasje, odjel Dječje kirurgije KBC-a Osijek i Odsjek za dječju oftalmologiju i strabizam KBC-a Osijek.

Projekt EKO-dan

Na razini naše regije u ožujku, uz 1. dan proljeća, organiziramo projekt EKO-dan. U sklopu toga projekta okupljamo učenike i odgajatelje iz 7 domova regije, a cilj nam je razvijati kod učenika ekološku svijest i zdrav način života, potaknuti ih da  čuvaju i štite  okoliš, upoznaju zavičaj, usvoje spoznaje o povijesnoj i kulturnoj baštini,  nauče koristiti prirodne resurse zavičaja i razvijati pozitivno ozračje, suradnju i druženje.

Projektom smo obradili sljedeće teme: Nacionalni parkovi Hrvatske,  Eko-etno radionice, Konj i čovjek, Desetljeće pitke vode, Dvorci i perivoji  Slavonije, Tradicijski vrt i dvorište seoskoga domaćinstva Baranje, Secesija u Osijeku, Eko-etno Baranja i Biološkokrajobrazne znamenitosti i kulturno povijesna baština papučkoga gorja.

Tjedni jelovnik
Domski listići
Preporučite nas prijateljima